bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Zielone trójkąty

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Kolacja przygotowana przez córke wg książki Dzieciaki do kuchni bo szpinak jest pyszny

Zielone trójkąty

Składniki:

Zielone trójkąty

 

Sposób przygotowania:

Zielone trójkąty
1.Szpinak umyć osuszyc, odciac ogonki, posiekac. Na rozgrzane masło dac szpinak i czosnek, smazyc chwile, zdjac z patelni. Oddzielić zółtka od białek. Z białek ubic pianę dodajac szczypte soli. Żóltko wymieszac z mlekiem, mąką, szczypta pieprzu, połaczyc z piana i wymieszac. Na patelni rozgrzac ponownie łyżeczke masła, dac szpinak, zalac masa i posypac serem. Smazyc ok 5 minut na małym ogniu pod przyryciem. Nastepnie odwrócic i smazyc 3 minuty. Gotowy pokroic w trojkąty. Pyszna lekka kolacja i taka prosta w wykonaniu.