Sposób przygotowania:
Zielone trójkąty
1.Szpinak umyć osuszyc, odciac ogonki, posiekac. Na rozgrzane masło dac szpinak i czosnek, smazyc chwile, zdjac z patelni. Oddzielić zółtka od białek. Z białek ubic pianę dodajac szczypte soli. Żóltko wymieszac z mlekiem, mąką, szczypta pieprzu, połaczyc z piana i wymieszac. Na patelni rozgrzac ponownie łyżeczke masła, dac szpinak, zalac masa i posypac serem. Smazyc ok 5 minut na małym ogniu pod przyryciem. Nastepnie odwrócic i smazyc 3 minuty. Gotowy pokroic w trojkąty. Pyszna lekka kolacja i taka prosta w wykonaniu.
bajtek
andzia67
luna
Sarenka
bernika
dzieki oczywiscie przekaże. a ksiazke osobiscie polecam bo jest świetna takim malym istotom stawiajcym pierwsze kroki w kuchni.
Wszunia
Lady Marmolada
aduska88
ewelina.mn
bernika
Zółtka z mąką i mlekiem mozesz ale piane juz nie bo omlety nie beda juz wtedy puszyste. Rozbijesz cale powietrze ktore ma byc w ciescie.