Sposób przygotowania:
Ziemniaczana śródziemnomorska
Najpierw przygotować warzywa - ziemniaki dobrze wyszorować ale nie obierać i pokroić w kostkę. Marchew obrać i pokroić w plasterki, seler również w plasterki a grzyby dowolnie. Fasolę odlać i przepłukać a szpinak też opłukać pod bieżącą wodą i przekroić w poprzek 2 lub 3 razy.Do garnka wlać półtora łyżeczki oliwy i rozgrzać na średnim ogniu, dodać pokrojoną cebulę i rozgnieciony lub poszatkowany czosnek, podsmażyć 3 minuty aż cebula się zeszkli. Wlać bulion i wodę, dodać ziemniaki, marchew i seler oraz przyprawy. Gotować 10 minut. Dodać fasolę, pieczarki i makaron i gotować następne ok. 5 minut - do miękkości makaronu i odstawić z ognia. Tuż przed podaniem dodać szpinak i dobrze wymieszać. Nałożyć do misek i posypać kolendrą.