Sposób przygotowania:
Ziemniaczana z kalafiorem
Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy. Wrzucamy wszystko do garnka zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy też przyprawy, obrany por i opłukaną natkę pietruszki.
Część pietruszki zostawiamy do pokrojenia na talerz. Kalafior oczyszczamy, dzielimy na różyczki. Na kilka minut zamaczamy w zakwaszonej wodzie.
Kalafior dodajemy gdy zupa chwilę już się gotuje. Dodajemy też dowolnie pokrojoną wędlinę. Gotujemy do miękkości. Na koniec gotowania dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Nakładamy na talerze i posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki.
Część pietruszki zostawiamy do pokrojenia na talerz. Kalafior oczyszczamy, dzielimy na różyczki. Na kilka minut zamaczamy w zakwaszonej wodzie.
Kalafior dodajemy gdy zupa chwilę już się gotuje. Dodajemy też dowolnie pokrojoną wędlinę. Gotujemy do miękkości. Na koniec gotowania dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Nakładamy na talerze i posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki.