peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 226]

Ziemniaczane kotlety z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatne i puszyste ziemniaczane kotlety

Ziemniaczane kotlety z pieczarkami

Składniki:

Ziemniaczane kotlety z pieczarkami

 

  • Na placki:

 

 

  • 2 żółtka

 

 

 

  • 1 jajo

 

  • olej do smażenia

 

 

 

  • 1 duża cebula

 

 

 

  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane kotlety z pieczarkami
Pieczarki obieramy, myjemy, osuszamy a następnie drobno kroimy. Cebulę oczyszczamy i drobno siekamy - szklimy w niedużym garnuszku na łyżce oleju. Dodajemy pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem aż powstanie sos (od czasu do czasu mieszamy). Ziemniaki mielimy, lub przecieramy przez sito. Dodajemy śmietanę, żółtka, sól i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku, tartej bułce i smażymy na oleju - na rumiano z obu stron