Sposób przygotowania:
Ziemniaki inne niz wszystkie... bezy wg
Żródło: http://przystole.blox.pl/html
Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić. Masło, żółtka, śmietanę i ser utrzeć w misce (można zrobić to mikserem). Dodać ziemniaki, sól i pieprz, dobrze utrzeć (też mikserem). Z białek ubić sztywną pianę i wmieszać łyżką do masy ziemniaczanej.
Powstałe puree przełożyć do szprycy i wyciskać niewielkie rozetki na natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Mogą być blisko siebie, bo nie rosną w trakcie pieczenia.
Piec w 220 st.C przez około 10 minut. Ważne jest, żeby podawać je ciepłe. Najlepsze są zaraz po upieczeniu.
Bezy nie dosc ze wyglądają przecudnie, to sa pyszne, na zewnatrz lekko chrupiace a w srodku miękkie jak purre, ogolnie nie przepadam za ziemniakami zadko w domu je jadamy ale taka wersja bardzo nam odpowiada
Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić. Masło, żółtka, śmietanę i ser utrzeć w misce (można zrobić to mikserem). Dodać ziemniaki, sól i pieprz, dobrze utrzeć (też mikserem). Z białek ubić sztywną pianę i wmieszać łyżką do masy ziemniaczanej.
Powstałe puree przełożyć do szprycy i wyciskać niewielkie rozetki na natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Mogą być blisko siebie, bo nie rosną w trakcie pieczenia.
Piec w 220 st.C przez około 10 minut. Ważne jest, żeby podawać je ciepłe. Najlepsze są zaraz po upieczeniu.
Bezy nie dosc ze wyglądają przecudnie, to sa pyszne, na zewnatrz lekko chrupiace a w srodku miękkie jak purre, ogolnie nie przepadam za ziemniakami zadko w domu je jadamy ale taka wersja bardzo nam odpowiada
luna
Sarenka
msewka
bernika