Sposób przygotowania:
Ziemniaki nadziewane pieczarkami
Ugotować ziemniaki w łupinach al dente.wystudzić.Ziemniaki przekroić ,delikatnie wydrążyć masę ziemniaczaną.Pieczarki pokroić w talarki a cebulą w drobną kostkę.Pieczarki z cebulą usmażyć na łyżce masła, odparować wodę.Do gotowych pieczarek dodać masę ziemniaczaną.musztardę ,pieprz,sól i wszystko dokładnie wymieszać. Zimny farsz połączyć ze śmietaną i jednym rozbełtanym jajkiem.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować pozostałym masłem (pozostała 1 łyżka masła). Poukładać ziemniaki, posypać świeżym rozmarynem a następnie wypełniać masą pieczarkową.Posypać startym serem i piec około 10 minut, do lekkiego zbrązowienia w piekarniku w 200 stopniach.