Sposób przygotowania:
Ziemniaki po nelsońsku
Umyte pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na suchej patelni aż odparuje sok. Następnie dodać oliwę i posiekaną cebulę, zrumienić. Jaja obrać, pokroić na cząstki, ziemniaki pokroić w plastry.
W rądplu lub żaroodpornym naczyniu układać warstwami ziemniaki, grzyby, jajka, posypać każdą warstwę solą i pieprzem. Zalać podgrzanym mlekiem ze śmietaną i rozkruszoną kostką bulionową, dodać liśc laurowy, upiec w piekarniku. Podawać jako danie z surówką z kiszonej kapusty lub kiszonym ogórkiem!
Smacznego!
W rądplu lub żaroodpornym naczyniu układać warstwami ziemniaki, grzyby, jajka, posypać każdą warstwę solą i pieprzem. Zalać podgrzanym mlekiem ze śmietaną i rozkruszoną kostką bulionową, dodać liśc laurowy, upiec w piekarniku. Podawać jako danie z surówką z kiszonej kapusty lub kiszonym ogórkiem!
Smacznego!