dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Ziemniaki po nelsońsku Dominiki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny pomysł na niecodzienny obiad.

Ziemniaki po nelsońsku Dominiki

Składniki:

Ziemniaki po nelsońsku Dominiki

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki po nelsońsku Dominiki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, przestudzić i pokroić w plasterki. Jajka ugotować na twardo, obrać i podzielić na cząstki. Pieczarki pokroić na plasterki, wrzucić na gorącą patelnię i smażyć, dopóki nie odparuje sok. Wlać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę i zrumienić. Ziemniaki pokroić w plasterki. W żaroodpornym naczyniu układać warstwami ziemniaki, przykryć i zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni (można też udusić na malutkim ogniu na gazie) do zrumienienia. Podawać z surówką jako samodzielne danie.