Sposób przygotowania:
Ziemniaki z rybą po iberyjsku
Ziemniaki obrać umyć i ugotować w osolonym wrzątku. ostudzić, pokroić w talarki. Filety z dorsza umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Usmażyć na oleju, zdjąć z patelni i odłożyć. Papryki oczyścić z nasion, umyć, pokroić w kostkę i przesmażyć. Podobnie postąpić z cebulą. Dodać ziemniaki, rybę i musztardę, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać i smażyć ok 5 minut. Jajka rozkłócić z solą, winem i pieprzem. Wlać na patelnię i podgrzewać aż jajka się zetną. Następnie dodać oliwki, pokrojoną na ćwiartki cytrynę i posiekaną natkę pietruszki. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.