jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Ziemniaki z śledziową czapeczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tatar śledziowy jest zdrowy i świetnie smakuje zarówno na kromce chleba jak i jako dodatek do ziemniaków ugotowanych w łupinach.

Ziemniaki z śledziową czapeczką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ziemniaki z śledziową czapeczką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z śledziową czapeczką
Gotujemy ziemniaki w łupinach. Wyjmujemy śledzie z oleju i siekamy je drobno. Obieramy cebule i siekamy je drobno. Połowę cebuli dodajemy do śledzi. Dodajemy pieprz ziołowy, czarny do smaku, miód i sok z połówki cytryny. Mieszamy wszystko po czym przekładamy do miski. Posypujemy górę pozostałą cebulą i odrobiną czarnego pieprzu. Ugotowane ziemniaki obieramy i przekrawamy na połówki. Nakładamy na ziemniaki tatar z śledzia. Podajemy na listkach sałaty.
Ziemniaki z śledziową czapeczką
Mieszamy wszystko po czym przekładamy do miski. Posypujemy górę pozostałą cebulą i odrobiną czarnego pieprzu.