Sposób przygotowania:
Ziemniaki z woka z omletem
Umyty brokuł i fasolkę szparagową oddzielnie ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Pokrojoną cebulę i paprykę podsmażyć na połowie rozgrzanego smalcu. Na suchej patelni lekko zrumienić pokrojoną kiełbasę. Jaja, mąkę i mleko roztrzepać, wymieszać z połową szczypiorku, szczyptą soli i pieprzu. Wylać na patelnię z rozgrzanym masłem, przykryć i usmażyć omlet. Zsunąć z patelni, pokroić w kostkę. Obrane ziemniaki pokroić w plasterki i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Wsypać do woka na rozgrzany smalec, zrumienić. Dodać podsmażoną cebulę z papryką, kiełbasę, fasolkę, omlet, podzielony na kawałki brokuł, doprawić do smaku pieprzem, wymieszać i razem podsmażyć przez 2-3 minuty. Posypać szczypiorkiem, podawać z sosem i surówką.