Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ziemniaki zapiekane z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, aromatyczne ziemniaki

Ziemniaki zapiekane z bazylią

Składniki:

Ziemniaki zapiekane z bazylią

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki zapiekane z bazylią
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Czosnek rozetrzeć z solą, bazylię drobno posiekać, dodać do jogurtu, zmiksować. Ziemniaki włożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, zalać jogurtem, oprószyć pieprzem i posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 30 minut w temp 180 stopni. Podawać posypane szczypiorkiem.