Sposób przygotowania:
Zimny sernik na biszkoptach
Mleko podgrzewamy tak żeby było dobrze ciepłe i wsypujemy do niego żelatynę, mieszamy. Zostawiamy aby napęczniała.
Twaróg i cukier przekładamy do dużej miski i miksujemy przez chwilę. Szklankę śmietany ubijamy na sztywną. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub folią wykładamy biszkopty.
Do twarogu dodajemy ubitą sztywną śmietanę i delikatnie mieszamy łyżką( nie miksujemy).
Żelatynę ponownie podgrzewamy żeby się rozpuściła, płynną żelatynę dodajemy do ciasta, mieszamy tak długo, aż składniki się połączą. Wylewamy na przygotowaną blaszkę z biszkoptami.
Posypka:
Na patelni rozpuszczamy masło z cukrem później dodajemy wiórki kokosowe. Smażymy aż wiórki zmienią kolor ( uważać bo się przypalają).
Przestudzoną posypką dekorujemy ciasto i wstawiamy do lodówki.
Twaróg i cukier przekładamy do dużej miski i miksujemy przez chwilę. Szklankę śmietany ubijamy na sztywną. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub folią wykładamy biszkopty.
Do twarogu dodajemy ubitą sztywną śmietanę i delikatnie mieszamy łyżką( nie miksujemy).
Żelatynę ponownie podgrzewamy żeby się rozpuściła, płynną żelatynę dodajemy do ciasta, mieszamy tak długo, aż składniki się połączą. Wylewamy na przygotowaną blaszkę z biszkoptami.
Posypka:
Na patelni rozpuszczamy masło z cukrem później dodajemy wiórki kokosowe. Smażymy aż wiórki zmienią kolor ( uważać bo się przypalają).
Przestudzoną posypką dekorujemy ciasto i wstawiamy do lodówki.