ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Zimowa zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa kalafiorowa, z marchewką, groszkiem, na wywarze drobiowym i zagęszczona zasmażką będzie idealna po zimowym spacerze

Zimowa zupa kalafiorowa

Składniki:

Zimowa zupa kalafiorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zimowa zupa kalafiorowa
Porcję rosołową myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy liść, ziele i gotujemy 20-30 minut. Po tym czasie wrzucamy obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler oraz podzielonego na różyczki kalafiora, na koniec wsypujemy przepłukany mrożony groszek. Dodajemy troszkę soli i gotujemy do miękkości warzyw. W rondelku topimy masło, dodajemy mąkę i zasmażamy, rozprowadzamy wywarem z zupy. Przekładamy do garnka z zupą i zagotowujemy. Zabielamy śmietaną.

Tagi:

kalafior