Sposób przygotowania:
Zimowe Ciasto marchewkowe
Mąkę przesiewamy,dodajemy sól, proszek do pieczenia,cynamon , mieszamy. Startą marchew miksujemy z cukrem,jajkiem, masłem,imbirem i aromatem. Następnie zawartość obu misek łączymy, dodajemy posiekane orzechy (kilka w całości można zostawić na wierzch) i mieszamy dokładnie. Okrągłą formę (średnica 24cm)smarujemy masłem i przelewamy równomiernie przygotowaną masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy około 40 min. W małym rondelku zagotowujemy śmietankę, wrzucamy połamaną czekoladę,i czekamy aż się rozpuści. Następnie odstawiamy na parę min do ostygnięcia. Po wyjęcia ciasta, polewamy je na całej powierzchni przygotowaną polewą. na wierzch kładziemy orzechy i oraz kupne płatki śniegu w słoiczku. Smacznego :)
nasturella