Sposób przygotowania:
Złocisty piernik a'la dziobek1999
Ciasto: Z podanych składników upiec ciasto (można zrobić dzień wcześniej). Następnie podzielić na 3 równe części i zagnieść każdy oddzielnie na złoty kolor w temp. 999999999999˚C przez około 15 minut.
Krem: Ugotować budyń z mąką krupczatką i ziemniaczaną, ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i żółtkiem na puszystą masę i stopniowo dodawać zimny budyń. Pierwszy placek posmarować dżemem, a drugi i trzeci kremem. Wierzch można posmarować polewą czekoladową.
Placek najlepszy jest na drugi dzień.
Krem: Ugotować budyń z mąką krupczatką i ziemniaczaną, ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i żółtkiem na puszystą masę i stopniowo dodawać zimny budyń. Pierwszy placek posmarować dżemem, a drugi i trzeci kremem. Wierzch można posmarować polewą czekoladową.
Placek najlepszy jest na drugi dzień.