anetka

anetka

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Złota rosa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Inny sernik

Złota rosa

Składniki:

Złota rosa

 

  • Ciasto:
  • 3 szkl mąki
  • 1/2 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • kostka margaryny
  • 3 żółtka
  • 11/2łyżeczki proszku do pieczenia
  • Ser:
  • 1 kg twarogu
  • 1 szkl mleka
  • 3 jajka
  • 1 budyń śmietankowy
  • sok z jednej cytryny
  • 1 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • 1/2 szkl oleju

Sposób przygotowania:

Złota rosa
Zagnieść ciasto,rozłożyć na dużej blaszce tak,aby były obłożone boki blaszki. Żółtka i cukier ubić,dodać twaróg,cukier waniliowy,mleko,sok z cytryny,budyń i olej.Wymieszać i wylać na ciasto.Piec 45 min w 200 stopniach. Ubić białka z 1 szkl cukru,wylać to na upieczone ciasto i zapiekać przez 15 min.