Sposób przygotowania:
Złote naleśniki z farszem z cukinii
Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy. aż nie będzie grudek. Odstawiamy ciasto na 30 minut aby odpoczęło.
W tym czasie robimy farsz: cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy drobno a cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i odciskamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulkę razem z czosnkiem. Gdy cebulka zacznie się rumienić wkładamy na patelnię cukinię, przyprawiamy i razem smażymy, aż cukinia puści sok.
Odparowujemy nadmiar wody i dodajemy pokruszony twaróg. Przesmażamy chwilę razem i zdejmujemy z gazu.
Patelnię do smażenia naleśników rozgrzewamy i smażymy na niej cienkie naleśniki.
Na ciepłe naleśniki nakładamy farsz i zawijamy. Smacznego.
W tym czasie robimy farsz: cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy drobno a cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i odciskamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulkę razem z czosnkiem. Gdy cebulka zacznie się rumienić wkładamy na patelnię cukinię, przyprawiamy i razem smażymy, aż cukinia puści sok.
Odparowujemy nadmiar wody i dodajemy pokruszony twaróg. Przesmażamy chwilę razem i zdejmujemy z gazu.
Patelnię do smażenia naleśników rozgrzewamy i smażymy na niej cienkie naleśniki.
Na ciepłe naleśniki nakładamy farsz i zawijamy. Smacznego.