Sposób przygotowania:
Zmiksowane smakiem roladki
Piersi umyć i rozkroić na jak największe płaty.
Ułożyć je w misce lub innym naczyniu i zalać sokiem ananasowym.
Odstawić do lodówki na około 3-4 godziny.
Po wyjęciu filetów z zalewy oprószyć je solą, pieprzem i papryką.
Ser i masło zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać.
Podzielić na 6 części i uformować wałki.
Na każdy płat fileta położyć ser z masłem, zwinąć w roladkę i dodatkowo zawinąć w folie spożywczą tworząc kiełbaski.
Ponownie wstawić je do lodówki na około 30 minut.
Jajka rozbełtać z solą.
Po tym czasie wyjąć je z lodówki, każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć we wcześniej rozbełtanych jajkach.
Następnie znów panierować w bułce tartej.
Smażyć w sporej ilości oleju ( roladki powinny być zakryte olejem do połowy ) na złoty kolor z każdej strony.
Ułożyć je w misce lub innym naczyniu i zalać sokiem ananasowym.
Odstawić do lodówki na około 3-4 godziny.
Po wyjęciu filetów z zalewy oprószyć je solą, pieprzem i papryką.
Ser i masło zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać.
Podzielić na 6 części i uformować wałki.
Na każdy płat fileta położyć ser z masłem, zwinąć w roladkę i dodatkowo zawinąć w folie spożywczą tworząc kiełbaski.
Ponownie wstawić je do lodówki na około 30 minut.
Jajka rozbełtać z solą.
Po tym czasie wyjąć je z lodówki, każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć we wcześniej rozbełtanych jajkach.
Następnie znów panierować w bułce tartej.
Smażyć w sporej ilości oleju ( roladki powinny być zakryte olejem do połowy ) na złoty kolor z każdej strony.