zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2419]

Zmiksowane smakiem roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

soczyste roladki z kurczaka z serem

Zmiksowane smakiem roladki

Składniki:

Zmiksowane smakiem roladki

 

  • 6 pojedynczych piersi z kurczaka
  • 1 l soku ananasowego
  • 300 g żółtego sera ( użyłam goudy )
  • 150 g masła
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka ostra do smaku
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia
  • 4 jajka

Sposób przygotowania:

Zmiksowane smakiem roladki
Piersi umyć i rozkroić na jak największe płaty.
Ułożyć je w misce lub innym naczyniu i zalać sokiem ananasowym.
Odstawić do lodówki na około 3-4 godziny.
Po wyjęciu filetów z zalewy oprószyć je solą, pieprzem i papryką.
Ser i masło zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać.
Podzielić na 6 części i uformować wałki.
Na każdy płat fileta położyć ser z masłem, zwinąć w roladkę i dodatkowo zawinąć w folie spożywczą tworząc kiełbaski.
Ponownie wstawić je do lodówki na około 30 minut.
Jajka rozbełtać z solą.
Po tym czasie wyjąć je z lodówki, każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć we wcześniej rozbełtanych jajkach.
Następnie znów panierować w bułce tartej.
Smażyć w sporej ilości oleju ( roladki powinny być zakryte olejem do połowy ) na złoty kolor z każdej strony.