Sposób przygotowania:
Żołądki boćwina i pierogi
Najpierw obgotować żołądki, odlać i gotować ok. 1 godz. w nowej wodzie. Gdy żołądki się gotują przygotować resztę składników: marchew obrać, opłukać i pokroić w talarki lub pół-talarki, z boćwiny odkroić końcówki łodyg bo zazwyczaj nie są zbyt apetycznie wyglądające, odkroić liście od łodyg i pokroić - liście na pół i w paski a łodygi na ok. 3 cm kawałki, pieczarki opłukać i przekroić na 4 ćwiartki, cebulę obrać i pokroić na średnio a czosnek drobno. Po ok. godzinie gotowania dodać marchew i gotować 10 minut, dodać cebulę i pokrojone łodygi, gotować 5 minut, w końcu dodać resztę składników i przyprawy i gotować razem ok. 10 minut. Moje pierogi były kupne i wymagały 10 minut gotowania, ta potrawa będzie jeszcze lepsza z własnoręcznie zrobionymi pierogami, które chyba nie trzeba gotować 10 minut. Koniecznie jeszcze przyprawić na talerzu do smaku, np. solą, pieprzem, magi czy sosem rybnym - possibilities are endless, czym dusza zapragnie. Można podać na osobno ugotowanym ryżu czy z pajdą chleba.