Wiola94

Wiola94

Kucharz
[Przepisów: 16]

Zrazy baranie z warzywami i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis mojej Babuni :) sprawdzony

Zrazy baranie z warzywami i grzybami

Składniki:

Zrazy baranie z warzywami i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Zrazy baranie z warzywami i grzybami
Baraninę pokrajać na 4-5 porcji, rozbić, oprószyć mąką i solą, obrumienić na tłuszczu. Cebulę, startą na tarce marchew i pietruszkę, pokrajany por i grzyby podsmażyć na tłuszczu dodać do mięsa, zalać szklanką wody, dusić pod przykryciem do miękkości, Fasolę ugotować oddzielnie, odcedzoną pokrajać na mniejsze kawałki, dodać do potrawy. Sparyzć pomidory, drobno je pokrajać i także dodać do potrawy, oprószyć solą, poddusić. Sosu pod koniec duszenia powinno być niewiele, a jeżeli ktoś lubi więcej, może wlać pół szklanki wywaru z fasoli i dodatkowo podprawić jasną zasmażką z łyzki mąki wymieszanej z łyżka tłuszczu, zagotować. Podawać z ziemniakami lub makaronem posypane zieloną pietruszką.

Tagi:

grzyby mak