Sposób przygotowania:
Zrazy cielęce z mozzarellą i szynką
Bazylię umyć, osączyć, osuszyć, pokroić w plastry. Sznycle rozbić, doprawić solą i pieprzem. Mozzarellę osączyć, pokroić w plastry. Na plastrach ułożyć plastry szynki, mozzarelli i liście bazylii. Mięso ścisło zwinąć, spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć zrazy, podsmażyć ze wszystkich stron. Zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze 15minut, podlewać tłuszczem. Zdjąć z patelni, odstawić w ciepłe miejsce. Tłuszcz zlać, wymieszać z winem, zagotować, wymieszać z rosołem, podgrzewać. Masło pokroić w kostkę, dodać do sosu, wymieszać. Ze zraz usunąć wykałaczki, pokroić w plastry, podawać z sosem.