Sposób przygotowania:
Zrazy dworskie
1. Śliwki przelej wrzątkiem, posiekaj, posyp bułką tartą, podsmaż na łyżeczce masła, przypraw.
2. Kajzerkę namocz. Odciśnij. Mięso wyrób z jajkami. Przypraw. Z masy formuj dość duże, płaskie kotlety, na jednym końcu ułóż farsz śliwkowy, a na drugim pieczarkowy. Zwiń, obtocz w mąkach. Lekko ściśnij w połowie ( powinny wyglądać jak dwa złączone wałki ).
3. Zraz ułóż na wyłożonej folią, natłuszczonej blasze. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 st.C. Podawaj z plackami ziemniaczanymi, sosem grzybowym i surówką z kapusty.
2. Kajzerkę namocz. Odciśnij. Mięso wyrób z jajkami. Przypraw. Z masy formuj dość duże, płaskie kotlety, na jednym końcu ułóż farsz śliwkowy, a na drugim pieczarkowy. Zwiń, obtocz w mąkach. Lekko ściśnij w połowie ( powinny wyglądać jak dwa złączone wałki ).
3. Zraz ułóż na wyłożonej folią, natłuszczonej blasze. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 st.C. Podawaj z plackami ziemniaczanymi, sosem grzybowym i surówką z kapusty.