Sposób przygotowania:
Zrazy mielone z pieczarkami i serem
Cebulę kroimy w kosteczkę i rumienimy na dwóch łyżkach oleju- studzimy. Pieczarki trzemy na dużych oczkach tarki do warzyw i smażymy na oleju do odparowania wody Mięso mielimy razem z cebulą, dodajemy zimne pieczarki, jajko i przyprawy- masę bardzo dokładnie wyrabiamy . Masę dzielimy na 8 części. Każdą część spłaszczamy na owalny placuszek ( najlepiej sie to robi na ręce) na środek układamy po paluszku z sera żółtego i zlepiamy końce. Robimy to bardzo dokładnie, bo inaczej ser będzie nam wypływał ze środka. Każdy zrazik obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju na jasno brązowy kolor. Usmażone ściągamy na ręcznik kuchenny do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Te zraziki piekłam też w piekarniku, ale dla nas były trochę za suche. Smacznego:)