katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zrazy mielone z pietruszką i pieczarkam

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny dodatek do obiadu,

 Zrazy mielone z pietruszką i pieczarkam

Składniki:

Zrazy mielone z pietruszką i pieczarkam

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zrazy mielone z pietruszką i pieczarkam
Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy masło. Przesmażamy pieczarki i oprószamy solą. Zdejmujemy z patelni. Dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Dodajemy łyżkę posiekanej cebuli, posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku i mieszamy. Do mięsa dodajemy drobno pokrojone, pół cebuli, jajko, bułkę tartą, mleko. Zarabiamy masę, doprawiamy do smaku. Kawałki masy rozpłaszczamy na dłoni. Nakładamy przygotowany farsz. Formujemy podłużne zraziki. Obtaczamy w bułce, smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.