Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zrazy mielone z wieprzowiny i ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Umyty ryż włożyć do dużej ilości wody i gotować około 15 minut, następnie

Zrazy mielone z wieprzowiny i ryżu

Składniki:

Zrazy mielone z wieprzowiny i ryżu

 

Sposób przygotowania:

Zrazy mielone z wieprzowiny i ryżu
Umyty ryż włożyć do dużej ilości wody i gotować około 15 minut, następnie odcedzić. Mięso wieprzowe zmielić, dodać przestudzony ryż, jajko, przyprawy do smaku, koperek i dobrze wyrobić. Z wyrobionej masy formowac podłużne zrazy. Każdy zraz obtoczyć w mące, a następnie obrumienić an tłuszczu. Wlać szklankę wody, dodać kostkę rosołową, połówki umytych śliwek i razem gotowac powoli ok 20 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.