Sposób przygotowania:
Zrazy pani Zosi
Usunąć kość ze schabu, mięso podzielić na porcje, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, posolić i oprószyć pieprzem.
Na płatach mięsa położyć pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę, ogórek kiszony, pokrojony wzdłuż, posypać startym serem żółtym zwinąć w rulony, spiąć wykałaczką. Zrazy obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć zrazy na złoty kolor powoli na małym ogniu.
Na płatach mięsa położyć pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę, ogórek kiszony, pokrojony wzdłuż, posypać startym serem żółtym zwinąć w rulony, spiąć wykałaczką. Zrazy obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć zrazy na złoty kolor powoli na małym ogniu.