madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Zrazy z mielonego mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chyba jedno z najpopularniejszych mięs w naszej kuchni, w zasadzie w najłatwiejszej postaci bez dodatków

Zrazy z mielonego mięsa

Składniki:

Zrazy z mielonego mięsa

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z mielonego mięsa
Mielone mięso wkładamy do miski dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną, cebulę startą na tarce o drobnych oczkach, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę, a następnie formujemy kulki, które smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony , aż nabiorą rumianego koloru. Na patelnie wlewamy troszkę wody i dusimy na małym ogniu aby mięso w środku nie było surowe.