Sposób przygotowania:
Zrazy z paprykowym farszem
1. Mięso umyć, wytrzeć, pokroić w poprzek włókien na 8 sznycli. Rozbić tłuczkiem. Płaty mięsa oprószyć z obu stron solą, pieprzem i ziołami. 2. Paprykę osączyć z zalewy, bardzo drobno posiekać. Mozarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać razem, doprawić i rozsmarować na sznyclach. 3. Mięso ciasno zwinąć, ew. spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć zrazy i smażyć ok. 10 min, od czasu do czasu obracając. 4. Obrać cebulę i czosnek, posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie. Pomidory grubo pokroić, dodać do cebuli wraz z zalewą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień i gotować, aż sos zacznie gęstnieć (ok. 5 minut). Doprawić. Sos podawać do zrazów.