Sposób przygotowania:
Zrazy z pieczarkami.
Pieczarki kroimy w średniej wielkości plasterki i razem z pokrojoną cebulą podsmażamy a następnie dusimy aż zmiękną.
Mięso mielone zagniatamy razem z jajkiem, bułką tartą i przyprawami na jednolitą masę.
Odrywamy kawałek mięsa i formujemy średniej grubości placek, kładziemy na to przysmażone pieczarki a następnie całość przykrywamy drugim mięsnym plackiem. Całość formujemy w kulkę.
Całość obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano.
Mięso mielone zagniatamy razem z jajkiem, bułką tartą i przyprawami na jednolitą masę.
Odrywamy kawałek mięsa i formujemy średniej grubości placek, kładziemy na to przysmażone pieczarki a następnie całość przykrywamy drugim mięsnym plackiem. Całość formujemy w kulkę.
Całość obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano.