mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Zrazy z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mięso mielone w innej formie

Zrazy z pieczarkami. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zrazy z pieczarkami.

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z pieczarkami.
Pieczarki kroimy w średniej wielkości plasterki i razem z pokrojoną cebulą podsmażamy a następnie dusimy aż zmiękną.
Mięso mielone zagniatamy razem z jajkiem, bułką tartą i przyprawami na jednolitą masę.
Odrywamy kawałek mięsa i formujemy średniej grubości placek, kładziemy na to przysmażone pieczarki a następnie całość przykrywamy drugim mięsnym plackiem. Całość formujemy w kulkę.
Całość obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano.
Zrazy z pieczarkami.
Zrazy z pieczarkami - gotowy farsz z pieczarek.
Zrazy z pieczarkami.
Zrazy z pieczarkami - dokładnie zagniecione mięso.
Zrazy z pieczarkami.
Zrazy z pieczarkami - gotowe do panierowania bułką tartą.