mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zrazy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne zrazy wołowe z pieczarkami

Zrazy z pieczarkami

Składniki:

Zrazy z pieczarkami

 

  • 4 plastry wołowiny bez kości
  • 30 dag pieczarek
  • duża cebula
  • 2 łyżki masła
  • 15 dag startego sera żółtego
  • sos pieczarkowy w słoiku
  • olej( ewentualnie smalec)
  • sól, pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Zrazy z pieczarkami
Na początku przygotowujemy farsz- pieczarki wraz z cebulą drobno kroimy a następnie obsmażamy na maśle. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Następnie odstawiamy , aby ostygły. Na płaty mięsa nakładamy farsz, posypujemy serem żółtym, zwijamy w rulony i spinamy wykałaczką albo związujemy nitką. Obtaczamy w mące i obsmażamy zrazy na gorącym oleju lub też smalcu. Następnie przekładamy je do rondla, dodajemy sos pieczarkowy i około 3/4 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem, aż zrazy będą miękkie. Przyprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem lub kaszą.