Sposób przygotowania:
Zrazy z szynki wieprzowej z pieczarkami
Mięso, posiekaną cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę i jajko mieszamy ze sobą. Solimy, doprawiamy pieprzem. W razie potrzeby regulujemy gęstość masy za pomocą bułki tartej. Formujemy kulki (z 500 g mięsa wyjdzie około 12 kulek). Kulki obtaczamy w mące i smażymy na oliwie. Sporządzamy sos: Cebulę posiekaną szklimy na oliwie. Dodajemy pokrojone pieczarki. Solimy. Wszystko dusimy, gdy pieczarki zmiękną, dolewamy odrobinę wody. Łyżkę mąki rozrabiamy w 1/3 szklanki wody, wlewamy to do sosu, zagęszczając go. Sos doprawiamy maggi. Na koniec dodajemy do sosu jogurt. Zrazy podajemy podlane sosem. Smacznego.