Sposób przygotowania:
Zrolowana polędwica wieprzowa
Paprykę i seler pokroiłam w kostkę, a czosnek posiekałam drobno. Szynkę pocięłam w w paseczki. Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju, na której podsmażyłam szynkę, dodałam warzywa, całość doprawiłam solą i pieprzem i dusiłam kilka minut mieszając. Odstawiłam do przestudzenia. Polędwicę nacięłam wzdłuż (nie do końca), rozłożyłam i rozbiłam dokładnie tłuczkiem. Mięso posypałam solą i pieprzem oraz posmarowałam musztardą. |Do przestudzonych warzyw dodałam suszone pomidory, bułkę tartą i oregano, wymieszałam i rozłożyłam na rozbitej polędwicy. Mięso zwinęłam w roladę i przewiązałam sznurkiem. W rondlu rozgrzałam 2 łyżki oleju i obsmażyłam roladę z obu stron. Następnie podlałam bulionem, dodałam masło i dusiłam ok. 20 minut.
darmiona
Konczi
dża