Sposób przygotowania:
Zupa a' la pizzaI
1. Czosnek, cebulę obieram, kroję na mniejsze kawałki. Paprykę myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję na mniejsze kawałki. Warzywa przekładam do blendera i dwie minuty blenduję, następnie dodaję pomidory z puszki i jeszcze chwilę miksuję, przelewam do garnka.
II
2. Mięso mielone smażę na rozgrzanym oleju, dodaję umyte pokrojone w plasterki pieczarki oraz pokrojoną w kostkę szynkę. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu łączę z warzywami i podlewam wodą. Dodaję kostkę rosołową, serki topione, doprawiam solą, pieprzem, chili oraz ziołami prowansalskimi. Gotuję do chwili zagotowania.
3. Na koniec zupę zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną.
4. Zupa gotowa.
5. Smacznego.
Czekoladka 2