Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa Eli z grysikiemprzygotowanie wywaru

Udka opłukać, włożyć do garnka, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zalać mięso wodą, posolić i gotować aż miękkie.
przygotowanie wywaru cd

Wyjąć mięso z wywaru, przestudzić i pokroić w kostkę.
przygotowanie warzyw

Brokuły opłukać i odkroić różyczki. Łodygi obrać i pokroić w kostkę. Listki brokułów posiekać.
przygotowanie warzyw cd

Marchewki, pietruszkę i seler obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
przygotowanie warzyw cd

Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
przygotowanie zupy

Do wywaru wrzucić pokrojone łodygi i listki kalafiora , jarzyny i zagotować.
Do zupy wrzucić ziemniaki i gotować 15 minut. Dodać różyczki brokułów, kaszę manną i gotować 10 minut.
przygotowanie zupy cd

Natkę pietruszki i koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Śmietanę zahartować gorącą zupą i wlać do zupy i zagotować. Dodać do zupy mięso, zieleninę i doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem granulowanym i maggi do smaku. Smacznego!
zbysiowa
eli_555
Dziękuję, była pyszna.