Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z łososiem i migdałami.
Brokuły wrzucić na gotującą się osoloną wodę,wyjąć po 10 min.
cedzakiem i dać włoszczyznę z tacki,przyprawy zapachowe jak
listki laurowe i ziele angielskie oraz vegetę.Gotować z pół godziny,
odcedzić miękkie jarzyny i przetrzeć brokuły przez sito lub rozdrabniaczem.Przełożyć do garnka z wywarem z jarzyn i gotować na wolnym ogniu.Migdały sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórek,zmielić lub pokroić w słupki i uprażyć na suchej patelni,mi-
-eszając,aby nie przypalić.Zupkę zagęścić jednym lub dwoma serkami topionymi,mieszając aż się roztopią,doprawić maggi,pieprzem mielonym czarnym lub białym.Gotową zupkę po-
-dawać z kawałkami łososia wędzonego i posypać prażonymi migdałami.
cedzakiem i dać włoszczyznę z tacki,przyprawy zapachowe jak
listki laurowe i ziele angielskie oraz vegetę.Gotować z pół godziny,
odcedzić miękkie jarzyny i przetrzeć brokuły przez sito lub rozdrabniaczem.Przełożyć do garnka z wywarem z jarzyn i gotować na wolnym ogniu.Migdały sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórek,zmielić lub pokroić w słupki i uprażyć na suchej patelni,mi-
-eszając,aby nie przypalić.Zupkę zagęścić jednym lub dwoma serkami topionymi,mieszając aż się roztopią,doprawić maggi,pieprzem mielonym czarnym lub białym.Gotową zupkę po-
-dawać z kawałkami łososia wędzonego i posypać prażonymi migdałami.