lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zupa brukselkowa z wędzonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa brukselkowa z wędzonką

Zupa brukselkowa z wędzonką

Składniki:

Zupa brukselkowa z wędzonką

 

Sposób przygotowania:

Zupa brukselkowa z wędzonką
Włoszczyznę (marchew,pietruszkę i selera) obierz i pokrój na mniejsze części.Ziemniaki pokrój w kostkę.Włoszczyznę zalej zimną wodą,do tego dodaj wędzone żeberka,liść laurowy,ziele angielskie i pokrojone ziemniaki.Po 10 minutach gotowania dodaj oczyszczoną brukselkę.Gotuj warzywa do miękkości.Na sam koniec dodaj do zupy zahartowaną śmietanę i dopraw ją do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.Podawaj zupę posypaną natką pietruszki.

Tagi:

brukselka