olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zupa cebulowa na bulionie warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa cebulowa gotowana na bulionie, z podsmażoną cebulą, śmietaną i startym serem zapiekana w piekarniku.

Zupa cebulowa na bulionie warzywnym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa cebulowa na bulionie warzywnym

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa na bulionie warzywnym
Marchew, por i seler oczyszczam, dodaję sól, pieprz oraz ziele angielskie i gotuję bulion warzywny. Do odcedzonego bulionu dodaję obraną, pokrojoną i podsmażoną cebulę, po czym całość gotuję. Pod koniec gotowania do szklanki wlewam 100 ml bulionu i rozrabiam go ze śmietaną, po czym dodaję zawartość do bulionu i dokładnie mieszam. Bulion przelewam do miseczek, a do każdej z nich nakładam łyżkę startego sera. Miseczki z zupą wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180C i trzymam do momentu roztopienia sera.
Zupa cebulowa na bulionie warzywnym
Marchew, por i seler oczyszczam, dodaję sól, pieprz oraz ziele angielskie i gotuję bulion warzywny.
Zupa cebulowa na bulionie warzywnym
Pod koniec gotowania do szklanki wlewam 100 ml bulionu i rozrabiam go ze śmietaną, po czym dodaję zawartość do bulionu i dokładnie mieszam.

Tagi:

sery ser cebula