buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Zupa cebulowa wielowarzywna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

inna niż wszystkie.Polecam

Zupa cebulowa wielowarzywna

Składniki:

Zupa cebulowa wielowarzywna

 

  • 70 dag.boczku wędzonego surowego
  • 1 porcja rosołowa drobiowa(korpus)
  • 8 średnich cebul
  • 4 pietruszki korzeń
  • 5 marchewek
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1 papryka czerwona
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 pęczek pietruszki zielonej lub koperku
  • sól,pieprz,maggi
  • 10 dag.masła lub margaryny do smażenia (dobrej jakości)
  • 3-4 liście laurowe
  • 3-4 ziele angielskie
  • bułka pszenna na grzanki

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa wielowarzywna
Do garnka wlewamy wodę ,wrzucamy boczek,porcję rosołową,liść laurowy i ziele angielskie,lekko solimy i gotujemy ok.1 godziny.W między czasie wszystkie warzywa obieramy i płuczemy.Marchewkę,pietruszkę korzeń,ziemniaki oraz czosnek mielimy przez maszynkę o grubym sicie.Paprykę i cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na rumiany kolor .Z garnka wyjmujemy boczek oraz porcję rosołową.Do wywaru wrzucamy zmielone warzywa oraz podsmażoną cebulę i paprykę.Gotujemy na małym ogniu ok.30 min.W między czasie boczek kroimy w plastry i smażymy na patelni z obu stron na skwarek.Dodajemy do zupy,doprawiamy do smaku.Z bułki robimy grzanki.Zupę porcjujemy na talerzach,posypujemy posiekaną pietruszką.SMACZNEGO.

Tagi:

cebula