Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa wielowarzywna
Do garnka wlewamy wodę ,wrzucamy boczek,porcję rosołową,liść laurowy i ziele angielskie,lekko solimy i gotujemy ok.1 godziny.W między czasie wszystkie warzywa obieramy i płuczemy.Marchewkę,pietruszkę korzeń,ziemniaki oraz czosnek mielimy przez maszynkę o grubym sicie.Paprykę i cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na rumiany kolor .Z garnka wyjmujemy boczek oraz porcję rosołową.Do wywaru wrzucamy zmielone warzywa oraz podsmażoną cebulę i paprykę.Gotujemy na małym ogniu ok.30 min.W między czasie boczek kroimy w plastry i smażymy na patelni z obu stron na skwarek.Dodajemy do zupy,doprawiamy do smaku.Z bułki robimy grzanki.Zupę porcjujemy na talerzach,posypujemy posiekaną pietruszką.SMACZNEGO.
caroline1983