Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa cebulowa z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa cebulowa jest bardzo popularna i smaczna. Z dodatkiem majeranku i sera jest bardziej aromatyczna i sycąca.

Zupa cebulowa z majerankiem

Składniki:

Zupa cebulowa z majerankiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z majerankiem
Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle. Wsypać mąkę, wymieszać, tak jak białą zasmażkę, przestudzić. Następnie wlać kilka łyżek zimnego bulionu, wymieszać. Resztę bulionu wlać do garnka, podgrzać, połączyć z zasmażką, dodać majeranek i zagotować. Wsypać starty ser, dodać roztrzepaną śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, podgrzać.

Tagi:

sery ser cebula