Sposób przygotowania:
Zupa chrzanowa wg Magda2601
Włoszczyznę oczyŚcić i zetrzeć na tarce z duzymi otworami lub drobno poszatkować, dodać porcję rosołową i listek
laurowy, zalać szęścioma szklankami wody gotować do miękkości ' odcedzić i i wywar przelać z powrotem do gamka. Czosnek zmiażdżyć:lub drobno posiekać i razęm z chrzanem dodać do zupy. Wędzone mięso pokroić i wrzucić do zupy, ewentualnie doprawić do smaku. Gotować 15 minut na
niewięlkim ogrriu. Śmietanę wymiesza z mąką, dodać do zupy i podgrzewać, stale mieszając, nie dopuszczając jednak do
wrzenia. Przed podanięm dodać jajka pokrojone w paseczki oraz posiekaną zieleninę. Zupę nalely podawać z pieczywem,
najlepiej z chrupiącymi bułeczkami lub z czosnkowymi grzankami.
laurowy, zalać szęścioma szklankami wody gotować do miękkości ' odcedzić i i wywar przelać z powrotem do gamka. Czosnek zmiażdżyć:lub drobno posiekać i razęm z chrzanem dodać do zupy. Wędzone mięso pokroić i wrzucić do zupy, ewentualnie doprawić do smaku. Gotować 15 minut na
niewięlkim ogrriu. Śmietanę wymiesza z mąką, dodać do zupy i podgrzewać, stale mieszając, nie dopuszczając jednak do
wrzenia. Przed podanięm dodać jajka pokrojone w paseczki oraz posiekaną zieleninę. Zupę nalely podawać z pieczywem,
najlepiej z chrupiącymi bułeczkami lub z czosnkowymi grzankami.