Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Zupa chrzanowa wg Magda2601

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty

Zupa chrzanowa wg Magda2601

Składniki:

Zupa chrzanowa wg Magda2601

 

  • 1 drobiową porcja rosołowa
  • l wędzone udko kurczaka lub kawałek
  • wędzonego mięsa indyczego
  • 1 porcja włoszczyzny z kapustą
  • 5 łyżek świeżo startego chrzanu
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 4-5 ząbkow czosnku
  • łyżka przesianej pszennej mąki
  • szklanka śmietany
  • łyżka margaryny
  • listek laurowy
  • garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, szczypiorek, koperek)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa chrzanowa wg Magda2601
Włoszczyznę oczyŚcić i zetrzeć na tarce z duzymi otworami lub drobno poszatkować, dodać porcję rosołową i listek
laurowy, zalać szęścioma szklankami wody gotować do miękkości ' odcedzić i i wywar przelać z powrotem do gamka. Czosnek zmiażdżyć:lub drobno posiekać i razęm z chrzanem dodać do zupy. Wędzone mięso pokroić i wrzucić do zupy, ewentualnie doprawić do smaku. Gotować 15 minut na
niewięlkim ogrriu. Śmietanę wymiesza z mąką, dodać do zupy i podgrzewać, stale mieszając, nie dopuszczając jednak do
wrzenia. Przed podanięm dodać jajka pokrojone w paseczki oraz posiekaną zieleninę. Zupę nalely podawać z pieczywem,
najlepiej z chrupiącymi bułeczkami lub z czosnkowymi grzankami.