Sposób przygotowania:
Zupa cukiniowo-serowa
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Por oczyścić, umyć i posiekać. W garnku umieścić 2 łyżki masła, wrzucić cebulę i por, smażyć chwilę na średnim ogniu. Dodać posiekany drobno czosnek. Smażyć aż zacznie pachnieć. Cukinię zetrzeć na tarce i wrzucić do garnka, przesmażyć chwilę, wlać wodę, zagotować. Wsypać 3 łyżki makaronu, gotować 2 minuty. Goudę zetrzeć na tarce. Pozostałe sery pokroić w kostkę. Wrzucić 3 sery do garnka, dodać śmietanę i podgrzewać aż sery się rozpuszczą. Doprawić solą (niedużo, sery są słone), pieprzem, gałką i ziołami. Wymieszać.
agabi22
Alex_M
dzięki, jest naprawdę smaczna więc polecam :)
Mniam1
Alex_M
świetnie smakowała, więc polecam! :)