Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa cukiniowo-serowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Przepyszna zupa z cukinią i 3 rodzajami serów. Z dodatkiem śmietany i makaronu, jest sycąca, w sam raz na taki zimny dzień jak dziś ;)

Zupa cukiniowo-serowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa cukiniowo-serowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa cukiniowo-serowa
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Por oczyścić, umyć i posiekać. W garnku umieścić 2 łyżki masła, wrzucić cebulę i por, smażyć chwilę na średnim ogniu. Dodać posiekany drobno czosnek. Smażyć aż zacznie pachnieć. Cukinię zetrzeć na tarce i wrzucić do garnka, przesmażyć chwilę, wlać wodę, zagotować. Wsypać 3 łyżki makaronu, gotować 2 minuty. Goudę zetrzeć na tarce. Pozostałe sery pokroić w kostkę. Wrzucić 3 sery do garnka, dodać śmietanę i podgrzewać aż sery się rozpuszczą. Doprawić solą (niedużo, sery są słone), pieprzem, gałką i ziołami. Wymieszać.
Zupa cukiniowo-serowa
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Por oczyścić, umyć i posiekać. W garnku umieścić 2 łyżki masła, wrzucić cebulę i por, smażyć chwilę na średnim ogniu.
Zupa cukiniowo-serowa
Dodać posiekany drobno czosnek. Smażyć aż zacznie pachnieć. Cukinię zetrzeć na tarce i wrzucić do garnka, przesmażyć chwilę, wlać wodę, zagotować.
Zupa cukiniowo-serowa
Wsypać 3 łyżki makaronu, gotować 2 minuty.
Zupa cukiniowo-serowa
Goudę zetrzeć na tarce. Pozostałe sery pokroić w kostkę. Wrzucić 3 sery do garnka, dodać śmietanę i podgrzewać aż sery się rozpuszczą.