Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zupa czosnkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

zupa czosnkowa ma bardzo wyrazisty smak

Zupa czosnkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa czosnkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa
Wodę zagotować w garnku i wrzucić kostkę rosołową. Wraz z liściem laurowym oraz zielem angielskim. Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na oleju i przełożyć do wywaru. Dodać serki topione. Wymieszać. Przyprawić do smaku. Śmietanę wymieszać z mąką. Podlać wywarem i przelać do zupy. Wymieszać. Dodać posiekany koperek. Chleb pokroić w kosteczkę i zasmażyć na oleju. Po wyporcjowaniu podać zupę z grzankami.
Zupa czosnkowa
Czosnek umyc i przecisnąc przez praskę zasmazyć na oleju
Zupa czosnkowa
Do gotującego sie wywaru dodać zasmażany czosnek
Zupa czosnkowa
Przed końcem gotowania zupę zabielić śmietaną
Zupa czosnkowa
Chleb pokroic w kosteczke i usmażyć na patelni jako grzanki

Tagi:

chleb