Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Zupa czosnkowa po hiszpańsku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

bardzo smaczne i zdrowe, polecam

Zupa czosnkowa po hiszpańsku

Składniki:

Zupa czosnkowa po hiszpańsku

 

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa po hiszpańsku
Lekko zrumienioną zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić rosołem i gotować na małym ogniuprzez 5 minut. Wlać śmietanę i roztarty z solą czosnek oraz żółty ser. Cały czas mieszając zagotować zupę ponownie i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zestawić z ognia i po chwili rozmieszać z żółtkiem tak dokładnie, aby powstała jednolita masa. Nie gotować. Podawać z grzankami, posypaną posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

sery ser