Sposób przygotowania:
Zupa dwa ogórki
Do garnka wlewamy ok 2 litry wody. Wkładamy liść laurowy, ziele angielskie i solimy do smaku. Gotujemy wywar ok 30 min. Po tym czasie odcedzamy wywar.
Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i gotujemy ok 10 min. Dodajemy włoszczyznę.
Ogórki ścieramy na tarce duże oczka i podsmażamy na maśle. Dodajemy do zupy. Zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. dolewamy ok 1/2 szklanki wody z ogórków kiszonych i 1/2 szklanki wody z ogórków octowych.
Zagotowujemy i dolewamy śmietanę . Zagotowujemy. dodajemy koperek.
Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i gotujemy ok 10 min. Dodajemy włoszczyznę.
Ogórki ścieramy na tarce duże oczka i podsmażamy na maśle. Dodajemy do zupy. Zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. dolewamy ok 1/2 szklanki wody z ogórków kiszonych i 1/2 szklanki wody z ogórków octowych.
Zagotowujemy i dolewamy śmietanę . Zagotowujemy. dodajemy koperek.