iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa dwa ogórki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zupa ogórkowa z dwóch rodzajów ogórków octowanych i kiszonych. Do tego ziemniaczki , koperek i dużo słodkiej śmietany. Smaczna wspaniała na zimne popołudnie.

Zupa dwa ogórki

Składniki:

Zupa dwa ogórki

 

 

 

 

 

  • 3 łyżki masła klarowanego

 

  • 4 skrzydełka

 

 

 

  • ok 2 litry wody

 

 

 

  • koperek

Sposób przygotowania:

Zupa dwa ogórki
Do garnka wlewamy ok 2 litry wody. Wkładamy liść laurowy, ziele angielskie i solimy do smaku. Gotujemy wywar ok 30 min. Po tym czasie odcedzamy wywar.

Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i gotujemy ok 10 min. Dodajemy włoszczyznę.

Ogórki ścieramy na tarce duże oczka i podsmażamy na maśle. Dodajemy do zupy. Zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. dolewamy ok 1/2 szklanki wody z ogórków kiszonych i 1/2 szklanki wody z ogórków octowych.

Zagotowujemy i dolewamy śmietanę . Zagotowujemy. dodajemy koperek. 

Tagi:

ogórki