SUPERPRZEPIS

Zupa dyniowa z kaszą i orzechami

  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4
Zupa dyniowa z kaszą i orzechami Więcej zdjęć (4)

Dziś dietetyczna, wegańska dyniowa, kremowa zupa z kaszą jaglaną i prażonymi orzechami włoskimi.

Składniki:

Zupa dyniowa z kaszą i orzechami

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa dyniowa z kaszą i orzechami
Obieramy jabłka i warzywa, kroimy je byle jak i wkładamy do garnka.Kroimy miąższ dyni, dodajemy do warzyw, zalewamy wodą i wstawiamy na ogień. Obieramy jabłko, dodajemy je do zupy razem z oliwą, imbirem, kurkumą i startą gałką muszkatołową . Gotujemy około 15 minut po czym miksujemy blenderem lub przecieramy przez sito. Doprawiamy zupę przyprawami - trzymamy na małym ogniu jeszcze 5 minut. Nalewamy zupę do miseczek, dodajemy po dwie łyżki kaszy. Posypujemy górę siekanymi. uprażonymi wcześniej na suchej patelniorzechami.
Zupa dyniowa z kaszą i orzechami
Zupę miksujemy blenderem lub przecieramy przez sito.
Zupa dyniowa z kaszą i orzechami
Doprawiamy zupę przyprawami - trzymamy na małym ogniu jeszcze 5 minut.
Zupa dyniowa z kaszą i orzechami
Posypujemy górę siekanymi. uprażonymi wcześniej na suchej patelni orzechami.