Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa
Udko zalewam wodą, dodaję kostkę rosołową, solę i gotuję, aż mięso zmięknie. Miękkie mięso wyciągam z wywaru. Ziemniaki obieram i kroję w drobną kostkę, przekładam do zupy i gotuję.
Gdy jarzyny będą pół miękkie dodaję umytą, obraną i pokrojoną w kawałki fasolkę szparagową, gotuję aż będzie miękka.
Doprawiam zupę na koniec śmietaną, maggi, obieram ugotowane mięso z udka i wkładam do zupy.
Posypuję po wierzchu natką pietruszki i podaję.
Gdy jarzyny będą pół miękkie dodaję umytą, obraną i pokrojoną w kawałki fasolkę szparagową, gotuję aż będzie miękka.
Doprawiam zupę na koniec śmietaną, maggi, obieram ugotowane mięso z udka i wkładam do zupy.
Posypuję po wierzchu natką pietruszki i podaję.