IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

zupa fasolowa długo gotowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

zazwyczaj im szybciej się coś przyrządza tym lepiej, ale nie dla fasolówki :)

zupa fasolowa długo gotowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

zupa fasolowa długo gotowana

 

 

Sposób przygotowania:

zupa fasolowa długo gotowana
Skrzydło z indyka umyć i wrzucić do garnka z 2 litrami osolonej wody, dorzucić wypłukaną fasolę, włoszczyznę obrać i umyć, wrzucić do garnka w całości (jedynie por można pokroić w półkrążki, jeśli był w włoszczyźnie) wszystko gotować około godziny na minimalnym ogniu, jak warzywa będą miękkie wyciągnąć je i podusić widelcem, następnie ponownie wrzucić do garnka, wówczas wrzucić również obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawić majerankiem i gotować tak długo aż fasola będzie miękka. Zupę rozlewać na talerze, podawać na ciepło. Smacznego!
zupa fasolowa długo gotowana
w pierwszej kolejności gotujemy skrzydło indyka oraz fasolę
zupa fasolowa długo gotowana
dodajemy włoszczyznę i gotujemy aż będzie miękka
zupa fasolowa długo gotowana
włoszczyznę wyciągamy i dusimy widelcem w celu rozdrobnienia
zupa fasolowa długo gotowana
zupę doprawiamy majerankiem, można posolić ale osobiście odradzam

Tagi:

indyk fasola