mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Zupa fasolowa pod gwiazdami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo lubię fasolę jaś i wszelkie potrawy w której ona występuję. Sycąca zupka którą gotuje jak jedno danie

Zupa fasolowa pod gwiazdami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa fasolowa pod gwiazdami

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa pod gwiazdami
Fasolę płuczę i zalewam zimną wodą w misce, odstawiam na noc. Na drugi dzień przesypuje fasole do garnka,wlewam wodę w której się moczyła , dodaję biodrówkę i boczek. Gotuje około godzinę. Marchewkę, seler, ziemniaki obieram i kroję w kostkę, por też drobno kroję. Dodaję do zupy i gotuję kolejne 30 minut. Pod koniec doprawiam solą , majerankiem, dodaję sprasowany czosnek. Zupę podaję z natką pietruszki.
Zupa fasolowa pod gwiazdami
Fasola na moczona na dobę w misce przed gotowaniem
Zupa fasolowa pod gwiazdami
Warzywa obrane i umyte przed pokrojoniem
Zupa fasolowa pod gwiazdami
Bocek wędzony biodrówk mięso w misce przed gootowaniem
Zupa fasolowa pod gwiazdami
Warzywa pokrojone w kostkę seler starta na tarce

Tagi:

fasola