zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Zupa fasolowa wg Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna i pożywna zupa fasolowa z włoszczyzną i ziemniakami ugotowana na boczku. Polecam na zimowy obiad.

Zupa fasolowa wg Zub3r'a

Składniki:

Zupa fasolowa wg Zub3r'a

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa wg Zub3r'a
Fasolę moczymy w wodzie. Jak napęcznieje to odcedzamy z wody. Pokrojony w kostkę boczek przesmażamy na rozgrzanej oliwię. Dodajemy pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Zalewamy bulionem i dodajemy fasolę. Doprawiamy do smaku. Do gotującej się zupy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości warzyw. Smacznego! 

Tagi:

fasola